به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، چند روز پیش رئیس جمعیت هلالاحمر اعلام کرد که هلالاحمر در حال رایزنی است برای افراد زیر ۲۰ سال واکسن کرونا وارد کند. این واکسنها تکدوز هستند و منابع محدودی آنها را تولید میکند که بیشتر دانشآموزان و مادران باردار و شیرده گروههای هدف هستند.
دکتر علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در واکنش به این خبر و در پاسخ به این سوال که تاکنون کدام واکسنها در دنیا برای تزریق به کودکان مجوز دریافت کرده اند، گفت: تنها واکسنی که در دنیا برای تزریق به افراد زیر ۲۰ سال مجوز مصرف دارد، فایزر است که در دو دوز تزریق میشود و واکسن سینوفارم هم در کشور چین برای تزریق به افراد ۳ تا ۱۷ سال مجوز مصرف ملی دریافت کرده است. در کشور ما هم شرکتهای واکسنسازی پاستور و نورا در حال انجام ترایالهایی برای واکسیناسیون کودکان و نوجوان هستند.
این متخصص ویروسشناسی با اشاره به اینکه من درخصوص واکسن تکدوزی که برای تزریق در افراد زیر ۲۰ سال مجوز مصرف دریافت کرده باشد، چیزی نشنیده ام، درباره واکسنهایی که برای تزریق به زنان باردار و شیرده موفق به اخذ مجوز شده اند، توضیح داد: در خصوص مادران شیرده هیچ ممنوعیت و محدودیتی در تزریق انواع واکسنهای موجود در دنیا وجود ندارد و سبب بروز هیچ مشکلی در روند شیردهی آنها نمیشود و بسیار هم خوب است و این امکان وجود دارد که آنتیبادی بدن مادر از طریق شیر به نوزاد انتقال یابد و شاید ایمنی نسبی هم برای او ایجاد کند.
وی افزود: بر اساس اطلاعاتی که از کارآزماییهایی که تاکنون در این زمینه انجام شده و در حال انجام است، فعلا واکسنهای فایزر و مدرنا مجوز تزریق به زنان باردار و شیرده را دریافت کرده اند و اطلاعات کمتری در خصوص آسترازنکا وجود دارد که اگر به آن دو واکسن دسترسی نداشتیم، میتوانیم از آسترازنکا استفاده کنیم.
رییس مرکز تحقیقات و آزمایشگاه ویروسشناسی ادامه داد: در دستورالعمل واکسیناسیون دوران بارداری در ایران آمده است که زنان بارداری که متقاضی دریافت واکسن هستند، باید در ستاد ملی کرونا درخواست بدهند و در خواست آنها بررسی میشود و کمیته علمی و کمیته زنان و زایمان در صورت صلاحدید میتوانند واکسن آسترازنکا را تزریق کنند و به صورت محدود میتوان از این واکسن استفاده کرد. البته محدود نه به این معنی که این واکسن مشکلی دارد. خیر. چنین نیست. بلکه اطلاعات در این خصوص پایین است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه کدام واکسنها در حال حاضر در دنیا تکدوز هستند، بیان کرد: واکسن جانسون اند جانسون یک واکسن تکدوزی است. البته واکسنهای تکدوزی دیگری هم وجود دارند و در حال گذراندن مراحل کارآزمایی بالینی خود هستند، اما تنها واکسنی که مجوز دارد و مورد استفاده قرار میگیرد، همان جانسون اند جانسون است که بر پایه وکتور است و آن طور که مطلع هستم، هنوز مجوزی برای استفاده در کودکان ندارد.
این ویروسشناس گفت: البته این واکسن در حال انجام ترایالهایی در این خصوص است که نتایج آن پاییز مشخص میشود. غیر از این، هیچ واکسن دیگری نیست که تکدوز باشد و برای کودکان مجوز مصرف داشته باشد و من نمیدانم که هلال از کدام منبع قصد واردات این واکسن را دارد.
نظر شما